Η Βόρεια Κορέα υποστηρίζει ότι στα μέσα Αυγούστου θα μπορεί να χτυπήσει με 4 πυραύλους το νησί που αποτελεί επικράτεια των ΗΠΑ – Για πυρηνικό πόλεμο ανησυχεί ο Γερμανός ΥΠΕΞ

Σε νέα πολεμική ρητορική προχώρησε την Πέμπτη η Βόρεια Κορέα καθώς λίγες ώρες μετά τη δήλωση Τραμπ ότι «ελπίζω να μη χρειαστεί να χρησιμοποιήσουμε το πυρηνικό μας οπλοστάσιο», Βορειοκορεάτης στρατηγός παρουσίασε στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Πιονγιάνγκ το σχέδιο επίθεσης στη νήσο Γκουάμ.

Απαντώντας, δε, στις απειλές του προέδρου των ΗΠΑ για «φωτιά και οργή» τις χαρακτήρισε «ένα μάτσο ανοησίες». «Ο λογικός διάλογος δεν είναι δυνατός με έναν τέτοιο τύπο που στερείται λογικής και μόνο η χρήση απόλυτης ισχύος μπορεί να επιδράσει πάνω του» ανέφερε χαρακτηριστικά ο στρατηγός Κιμ Ρακ Γκιόμ.

Σύμφωνα με τον ίδιο το σχέδιο για την εκτόξευση πυραύλων μεσαίου βεληνεκούς εναντίον της νήσου Γκουάμ, που αποτελεί επικράτεια των ΗΠΑ, θα είναι έτοιμο ως τα μέσα Αυγούστου.

«Οι ρουκέτες τύπου Hwasong-12 που θα εκτοξευθούν από τον Λαϊκό Στρατό της Κορέας θα διασχίσουν τον ουρανό πάνω από τις περιφέρειες Σιμάνε, Χιροσίμα και Κοΐτσι στην Ιαπωνία» εξήγησε ο διοικητής της Στρατηγικής Δύναμης του Στρατού.

«Θα πετάξουν 3.356,7 χλμ σε 1.065 δευτερόλεπτα και θα πέσουν στη θάλασσα 30 με 40 χλμ από τις ακτές του Γκουάμ», πρόσθεσε.