Την ομηρία της μεγαλύτερης επένδυσης στην Ελλάδα, που δεν είναι από αυτή της Ελληνικός Χρυσός στη ΒΑ Χαλκιδική, από διαρκή μικροπολιτικά – οικονομικά συμφέροντα περιέγραψε με τον πιο εύσχημο τρόπο ο υπουργός περιβάλλοντος και ενέργειας Γιώργος Σταθάκης μιλώντας στην ΕΡΤ.
Ο κ. Σταθάκης για ακόμη μια φορά υπεραμύνθηκε της προσφυγής της κυβέρνησης στη διαιτησία, η οποία όπως αποκάλυψε αρχίζει στις 15 Σεπτεμβρίου και θα έχει διάρκεια 3 μηνών.
Ο υπουργός υποστήριξε ότι δεν υπήρχε άλλος τρόπος για να σταματήσει η διελκυστίνδα αναφορικά με τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τη σύμβαση και από τις δυο πλευρές
Τέλος, ο κ. Σταθάκης ερωτηθείς αν είναι μια καλή ή κακή αυτή η επένδυση που την θέλει η κυβέρνηση, κατά τη γνώμη του, δεν απάντησε ευθέως, τονίζοντας απλά ότι το σημαντικό σε τέτοιες δύσκολες επενδύσεις είναι η καθετοποίηση της διαδικασίας παραγωγής του παραγόμενου προϊόντος, εν προκειμένω του χρυσού, καθώς η απλή εξαγωγή του αφήνει μικρό κέρδος στην Ελλάδα…
Δείτε εδώ την συνέντευξη του κ. Σταθάκη στην ΕΡΤ.

Αξίζει να ακούσετε επίσης το ηχητικό απόσπασμα από τη συνέντευξη που έδωσε η εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγγου στον ραδιοφωνικό σταθμό Focus 103,6.